Oportunități de îmbunătățire a sistemelor cibernetice în sectorul privat

Oportunități de îmbunătățire a sistemelor cibernetice în sectorul privat

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Vieţii Private, dl Sergiu BOZIANU, a participat la 23 mai 2019, la atelierul de lucru organizat de Asociaţia Businessului European -EBA Moldova, sub genericul”Oportunități de îmbunătățire a sistemelor cibernetice în sectorul privat”.

Evenimnetul a adunat experţi din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, Aso Daac System Integrator și Moldcell. Evenimentul a fost inaugurat de dl. Alexandru PÎNZARI, Comisar Şef al Inspectoratului General al Poliției Republicii Moldova în parteneriat cu dna Mariana RUFA, Directorul executiv al Asociaţiei Businessului European.

Subiectele principale discutate la atelier au fost legate de: Ransomware, mecanismul de raportare, comunicarea electronică ca instrument cu conotaţie criminală, provocări în domeniul protecției datelor personale, inginerie socială, model modern al sistemului de securitate a informațiilor pentru organizații și metode actuale/ instrumente pentru a preveni scurgerile de date.